10 Belangrijke tips voor het kopen van een kinderwagen: Waar moet je op letten en welke is het beste voor jou?


10 tips

Een kinderwagen kopen is een grote beslissing. Je moet jezelf afvragen wat je van je kinderwagen wilt en wat hij voor je moet doen. Heb je een reissysteem nodig? Of gewoon een lichtgewicht, alledaagse kinderwagen? Er zijn zoveel verschillende soorten kinderwagens dat het moeilijk is om te weten waar je moet beginnen! In deze blogpost bespreken we 10 belangrijke dingen die elke ouder moet overwegen voordat hij er een koopt.

Als je zwanger bent, zijn er veel dingen die je voor je baby moet doen. Een daarvan is het kopen van een kinderwagen en op alle lijsten staat dat ook!

Toen ik in verwachting was van mijn eerste kind leek alles zo’n overweldigende taak, maar nu met twee kleintjes die thuis rondrennen; lijken de meeste dagen ondanks alles toch te doen of omdat ze het leven interessanter maken door buiten te spelen enz. Eén ding op elk lijstje zal echter altijd hetzelfde blijven – binnenkort nog een kind willen?

Combi-wagens

De kinderwagens van deze tijd zijn bijna allemaal combi kinderwagens. Waar vroeger ouders met grote, logge kinderwagens moesten rondzeulen tot hun kinderen konden lopen, is er nu een handige optie: om te bouwen tot een ultralichte en opvouwbare wandelwagen of hoogzit op wieltjes die gebruikt kan worden voor baby’s (en peuters) terwijl u rijdt! Deze trend is ontstaan omdat in veel landen autostoeltjes verplicht zijn bij vliegreizen – daarom zijn de meeste nieuwere modellen ook uitgerust met compatibele bevestigingspunten in beide standaarduitvoeringen.

Veel verschillende merken

De meest populaire merken kinderwagens in Nederland zijn: Bugaboo, Maxi-Cosi en Quinny. De top vijf ketens die hun eigen kinderwagens verkopen vormen een lijst met andere betrouwbare namen zoals Easywalker of Mutsy om maar een paar voorbeelden te noemen!

Bedenk hoevaak je de kinderwagen zal gaan gebruiken

Hoe ga je je nieuwe kinderwagen gebruiken? Als je de kinderwagen vooral op en af de stoep wilt gebruiken, dan is een kinderwagen met grotere wielen beter. Maar als het terrein waar je de kinderwagen gaat gebruiken ook ruige of onverharde wegen bevat (wat soms kan gebeuren in de natuur). Overweeg dan iets te kopen met drie in plaats van vier wielen om niets te beschadigen tijdens het vervoer!

Makkelijk te vervoeren?

Ten eerste moet u weten of de kinderwagen kan worden ingeklapt – is hij compact genoeg voor uw auto? Komen de wielen los als hij ingeklapt is of drukken ze tegen de stof en worden ze vuil bij elk gebruik. Als dit het geval is, hoe zit het dan met regen; hebben deze omstandigheden invloed op hoe goed een kinderbedje op de achterbank kan worden geplaatst? Dit zijn allemaal belangrijke vragen, dus bespreek ze goed vóór de aankoop!

Auto

Het is een geweldige manier om je autorit comfortabeler en veiliger te maken als je de baby op de achterbank kunt zetten. Er zijn kinderwagens die hier standaard mee uitgerust zijn, zoals Maxi-Cosi of Quinny. Bij de meeste kinderwagens kunnen kopers adapters kopen waarmee ze gemakkelijk een babydrager op het chassis van elk type voertuig kunnen monteren. Dit betekent dat het niet nodig is om een slapend kind wakker te maken door het uit het harnas te halen tijdens korte ritjes, omdat ze niet ver gaan.

De nachtmerrie van een nieuwe ouder is uit te zoeken welke kinderwagen het beste voor hem/haar zal werken. De Bugaboo Bee of de duurdere Easywalker? De een heeft een grote luifel, de ander heeft extra opbergruimte in de mandjes en kan gemakkelijk op een buggyplank met een babybroertje of -zusje!

Reviews

Wanneer u op het punt staat een nieuwe wandelwagen voor uw baby te kopen, moet u er zeker van zijn dat het de juiste is. Als hij/zij er niet alleen graag in zal rijden, maar het ook als zijn of haar speelgoed zal gebruiken! Maak een inspanning bij het onderzoek door te vragen familieleden en vrienden voor hulp, samen met het controleren van internet forums met betrekking tot specifieke merken alvorens een beslissing te nemen definitief op prijskaartjes enzovoort. Houd deze tips in gedachten in alle stadia van de kinderwagen aankoop . Zo snel na de geboorte moeten ouders zeker overwegen iets lichtgewichts te kopen als dat mogelijk is, omdat ze waarschijnlijk snel zullen groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *