Moet ik mijn kinderwagen of baby dragen?


baby dragen

Het dragen van een kinderwagen of baby kan moeilijk en tijdrovend zijn. Als je niet zeker weet wat je moet doen, zal dit blogbericht je helpen beslissen wat het beste is voor jouw situatie! We zullen de voor- en nadelen van elk type bekijken voordat we je richtlijnen geven over hoe je een optie kunt kiezen die geschikt is voor jouw gezin.

Het is heerlijk om je baby of peuter op je lichaam te dragen. Of je nu een wikkeldoek, voorgevormde drager of rugzak gebruikt, ze zijn altijd blij als ze in deze dragers zitten omdat ze zich veilig en op hun gemak voelen terwijl mama (of papa) wat broodnodige handen vrij heeft! Sommige kinderen vinden het fijn om dicht tegen zich aan gehouden te worden; anderen vinden het juist fijn om de wereld om hen heen van bovenaf te verkennen. Daarom zijn er zoveel verschillende soorten draagzakken verkrijgbaar, voor elk gezinslid wat wils.

Veel mensen kopen een draagzak met de gedachte dat ze hem alleen voor korte afstanden zullen gebruiken, maar dat is niet het geval. Een goed idee is om wat onderzoek te doen naar welk vervoermiddel je nodig hebt voordat je er een koopt, zodat je aankoop geen verspilling wordt!

Voordelen en Nadelen

Je kunt niets doen terwijl je je baby vasthoudt, maar als hij de hele tijd in een draagdoek of draagzak zit, hoef je hem tenminste niet voor een deel rond te duwen. Misschien hebt u zelfs wat handen vrij om andere dingen te doen, zoals het huishouden! Vraag een oude vriend uit voor een etentje vanavond – je verdient het na die lange dag met de kleine aan boord overal waar we gaan

Het beste deel over het gebruik van draagdoeken in plaats van het dragen van baby’s is de mogelijkheid om te zorgen voor vrijheid taken wanneer dat nodig is zonder zorgen uring uit omdat mijn kind altijd wil aandacht zodra het moe is.

Vrij rondlopen

Het belangrijkste van het dragen is dat je vrij kunt rondlopen. Als er een andere moeder of vader met een kinderwagen op je afkomt en het lijkt alsof ze mijn kant op gaan, dan loop ik gewoon door want er is genoeg ruimte voor ons allebei! We hoeven ons geen zorgen te maken als er geen lift beschikbaar is – het enige wat we hoeven te doen is op de roltrap te stappen.

Geen extra gewicht om te tillen

Zwangerschap en bevalling kunnen hun tol eisen van je rug. We raden je aan om de wandelwagen voorlopig buiten te gebruiken, en te overwegen om later een draagzak aan te schaffen als dat nodig is (ook al is het niet verplicht) – zelfs pasgeborenen wegen in het begin niet zo veel! Het lijkt misschien een extra gewicht om de hele dag te dragen, maar als ze eenmaal snel genoeg groeien zal het dragen anders voelen dan wat we gewend zijn. Aangezien de meeste kinderen toch al behoorlijk groot zijn tegen de 2-3 jaar 🙂

Het extra gewicht dat je draagt is slechts tijdelijk en zal binnen de kortste keren aanvoelen als een tweede natuur. U weet hoe het gaat: het vrouwenlichaam neemt het altijd over nadat de man zijn deel heeft gedaan (zo zegt men). Maar als je achter iemand loopt die een kinderwagen voortduwt, valt al die onnodige stress van je schouders!

Bagage in de kinderwagen

Een kinderwagen of buggy is een uitstekende keuze om boodschappen te doen, omdat je je bagage erin kwijt kunt, en als het te voet dragen te moeilijk wordt, pak je gewoon die rugzak! Je hebt wel iets lichtgewichts nodig, anders begint het gewicht van al die tassen aan je te trekken. Voor de beste resultaten gebruik je één hand bij deze vorm van vervoer, aangezien de meeste mensen dit doen wanneer ze niet alleen proberen te winkelen, maar ook rondlopen in grote winkels zoals Target.

Toch dragen?

Bent u tot de conclusie gekomen dat een draagzak wel eens heel gezellig en praktisch zou kunnen zijn voor uw bundeltje van vreugde? Verspil dan geen tijd met uitzoeken welke het beste past. Er is zoveel informatie, of liever gezegd meningen online over wat mensen denken dat goed zou werken voor de behoeften van hun kinderen – maar onthoud: welke keuze ze ook maken, het zal er uiteindelijk van afhangen of hij/zij het leuk vindt of niet! Probeer dus gewoon eens iets nieuws; afkrakers hebben nog nooit iemand kwaad gedaan (tenzij het komt omdat we vreselijk zijn in het uitzoeken van kleding…)

Marktplaats

Als je een babydraagzak wilt kopen maar niet weet waar of hoe, kijk dan niet verder dan Marktplaats. Op deze site kun je draagdoeken en draagzakken vinden tegen zeer lage prijzen van veel verschillende verkopers! Je kunt er ook een tijdje een lenen zodat beide partijen kunnen uitproberen wat het beste bij hen past voordat ze hun eigen item kopen. En als het goed werkt, spaar dan zeker wat geld uit want ze zijn ook betaalbaar 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *