De kosten van een kind: Baby kosten


kosten

De kosten van een kind zijn meer dan alleen het prijskaartje van hun eerste outfit. Het omvat voedsel, kleding, onderdak, entertainment en onderwijs. Baby’s hebben al deze dingen nodig om op te groeien tot gelukkige en gezonde volwassenen. Sommige ouders hebben het geluk grootouders of andere familieleden te hebben die helpen met sommige van deze kosten. Maar wie deze hulp niet heeft, zal harder moeten werken om op den duur te kunnen voorzien in alles wat zijn baby nodig heeft.

Als ouders moet je altijd rekening houden met de kosten van het krijgen van een baby. Dit artikel is bedoeld om wat bewustwording te creëren: wat kost een (jong) kind gemiddeld? Laat geld je er niet van weerhouden om te genieten van de komst van je nieuwe aanwinst.

Nog voordat het geboren is, beginnen de kosten al

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan de aanwas van je gezin. Je kunt beginnen met de aanschaf van een dure kinderwagen, kinderkamermeubels en versieringen voor hun kamer met al die leuke outfits die ze nodig zullen hebben! Maar voor je het weet kun je duizenden euro’s kwijt zijn als er iets mis is, of erger nog… een fout tijdens de zwangerschap waardoor er grote complicaties optreden bij de geboorte, wat resulteert in ziekenhuisrekeningen van meer dan 1000 euro. Wat kost het opvoeden van kinderen?

Het goede nieuws is dat de kosten van het opvoeden van kinderen kunnen worden verlaagd met het inkomen. Als je bijvoorbeeld 100k per jaar verdient en maar één kind hebt (het gemiddelde), dan zullen je uitgaven 19% bedragen. Maar voor ouders die in hogere schalen zitten of meerdere nakomelingen hebben; dit springt sterk omhoog-tot 27% bij eerste ouder gezinnen met twee kinderen elk ander loopt op tot 33%.

De statistieken laten een interessante trend zien: Hoe meer geld mensen verdienen, hoe minder duur het wordt om hun volgende generatie thuis op te voeden!

Waar wordt zoal geld aan uitgegeven?

Een van de grootste misvattingen over zwanger zijn is dat het een kostenpost is. In veel gevallen verminderen vrouwen en mannen hun werkuren om de ouderschapstaken op zich te nemen, zodat ze minder energie verbruiken (en minder inkomen verdienen). Dit betekent dat er extra boodschappen om de hoek komen kijken; kinderopvang die een prijskaartje heeft – niet alleen voor de kinderen, maar ook in termen van productiviteit die verloren gaat tijdens het zoeken of nutteloos wachten aan de zijde van je kind tijdens lange vergaderingen; kleding die klaarligt als de baby er is, omdat je precies weet wat voor stijl past bij zowel mama/papa als de peuter! Het loopt allemaal snel op.

Uitgaven voor de geboorte

De kosten van het opvoeden van een kind kunnen enorm oplopen. Je denkt misschien dat het alleen voedsel en kleding kost, maar er is zoveel meer! Bijvoorbeeld: voordat je kostbare bundeltje op deze wereld komt, geef je iets minder dan 100 euro uit aan babykleding; de kinderkamer kost gemiddeld minstens 314 euro – denk aan alle materialen zoals verf of behang die nodig zijn, samen met eerste verzorgingsproducten die 125 euro kosten elke keer dat ze nodig zijn (en terugkerende maandelijkse uitgaven tot de potjestraining). Dan komen de kinderwagens die gemiddeld 400 dollar kosten. Oh ja, de autostoel kost ook 180 euro als je hem nieuw koopt.

Kinderopvang

Kinderopvang is een zeer grote kostenpost. Natuurlijk is het leuk als je iets kunt regelen met vrienden of familie, maar soms moet je de kinderopvang om hulp vragen! De gemiddelde kosten van een kinderdagverblijf per uur bedragen ongeveer € 5,75 en als uw kind op vierjarige leeftijd naar school gaat, gaat hij/zij meestal naar de Buinderschoolse Opvang (BSO).

De gemiddelde kostprijs per uur is hier ongeveer € 6,00, en er zijn alternatieven zoals gastouderopvang die u minder in rekening brengen als uw kind slechts af en toe opvang of toezicht nodig heeft. Terwijl ze aan het werk zijn, bijvoorbeeld op vakantie met ouders die zich duurdere privéopvang kunnen veroorloven om in de behoeften van hun kinderen te voorzien omdat de overheid sommige uitgaven van dit type onder bepaalde voorwaarden terugbetaalt. Neem gewoon contact op met een aantal bureaus die in de stad beschikbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *